16 Nisan 2014 Çarşamba

BAYANLARIN EN GÜZEL GECESİ KINA GECESİ

Genelde düğünden bir gün önce olan ve bayanların aralarında eğlenmek adına düzenlediği kına geceleri bayanlar için çok özel olmaktadır. Bundan dolayı o gecenin kusursuz olabilmesi adına her genç kız elinden gelen hazırlığı yapmakla işe başlamaktadır.
Öncelikle her genç kız kına gecesinin ilk saatlerinde bir tuvalet giymeyi tercih etmektedir. Daha sonra ilerleyen saatlerde kına gecesinin anlamını taşıyan kaftan giyilmektedir.  Kına gecesinde bir diğer önemli aşama ise gelin olan genç kızın ellerine arkadaşları tarafından kına yakılması olmaktadır.  Kına yakılma merasimi bittikten sonra küçük kutucuklar veya keseler içinde bulunan kınalar bir sepete konularak gelen misafirlere dağıtılmaktadır. Kına malzemelerinden kısaca bahsetmek gerekirse; öncelikle en önemli malzeme gelinin giydiği bindallı olmaktadır. Sonrasında gelinin avucuna yakılması ve gelen misafirlere dağıtılması adına kına ve kına yakılırken gelinin yüzüne örtülmesi için kırmızı örtü gerekli olmaktadır.
Eskiden kına yakıldıktan sonra gelinin ellerine kırmızı tül veya saten eldivenler geçirilirken, günümüzde bu eldivenlerin yerini daha çok gül şeklinde olan ve sadece avuç içini kapatabilen aksesuarlar almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder