6 Temmuz 2014 Pazar

Nikah şekeri malzemeleri nelerden olusur


Nikah şekeri malzemeleri nelerden oluşur diye bahsedersek ilk başta sıralayıp gruplar haline getirirsek en önemli grup gelin damat nikah şekeridir size nikah şekerleri nasıl yapılır nelerden oluşur dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir gruplar halinde bahsedelim.

Nikah şekeri denilince ilk akla gelen grup gelin damat nikah şekeri veya gelin damatlı modellerdir, bu tarz modeleler genelde polyester döküm veya ithal ürünlerden oluşan minyatür gelin damat objeleridir, denize karşı oturan gelin damat, bisiklete beraber binmiş gelin damat, nikah masasına oturmuş gelin damat vb. Birçok model vardır ama süslemeler tamamen sizin hayal gücünüze kalmıştır modeller ne kadar güzel veya ne kadar kötü olursa olsun  onu eşsiz güzellikte süsleyip davetlilerin beğeneceği hale getirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüz ve doğru renk tonlamaları ve doğru nikah şekeri malzemelerini kullanarak harika modeller yapanilirsiniz, takıldığınız yerde ise zevklerine güvendiğiniz bir yakınınızında fikirlerini alıp farkı modeller tasarlayabilirsiniz örn.

Kalpli  Gelin damat nikah şekeri yapacaksınız, objeyi aldınız önce üzerindeki renk tonlamalarına bakıp ona göre süslemeye başlayabilirsiniz mesela resimdeki gibi beyaz tonlarının ağırlıkta olduğunı baz alırsak ilk başta kullanacağımız nikah şekeri malzemeleri beyaz karlı organze olmalı bahsettiğimiz ürün bildiğimiz tül diyebileceğimiz hammaddesinde polyester yoğunlukta olup ufak kesimlere sahip tül sınıfına giren ince delikli kumaştır. 

Daha  sonra beyaz tüy dediğmiz boyanmış gerçek kuş tüyü veya yapma kuş tüyü diye adlandırdığımız sahte polyester den yapma kuş tüyleri ile doldurup beyaz tonlarına yakın çiçekler atmalısınız beyaz cipso çiçek gibi 

Bu beyaz cipso çiçek polyester ve köpükten yapılıp çiçek görünümü verilen suni çiçektir, daha sonra beyaz yuvarlak kurdele kullanmanızı tavsiye ederizki bu modelin kalpli olması yanı oval olması nedeniyledir oval modeller ilk bakışta göze herzaman hos görünür oyuzden oval görünen nikah şekeri modellerine köşegen nikah şekeri malzemeleri kullanmayın ki oval uyumlar bozulmasın ve simetrik açılar bozulup göze hoş görünen uyum kaybolmasın. Daha sonra siz clasik nikah şekeri kokusu olan lavanta veya badem şekeri yerine tarcın parçacıkları yasemin yaprakları veya yaz aylarının simgesi olan hanımeli tohunu kullanabilirsiniz bu sizin nikah şekerinizin nekadar eşşiz olduğunu ve size özel olduğunu gösterir.

Objelerinizi gereğinden fazla süslemeyin bu hem size maliyet açıdan hemde göz dolgunluğu açısından hos olmaz ve istediğiniz güzelliği alamazsınız bu yüzden  gereğinden fazla nikah şekeri malzemeleri kullanmayın az ve hos duracak şekilde sadeliği seçin çünki bütün düğünler sadeliği simgeler.

Son olarak tebrik kartlarınızı yani teşekkür kartlarınınızı yazıp ufak ufak keserek yapıştırabilir veya zımba ile takabilirsiniz burdada nikah şekeri kartlarını ürünü kapatmayacak şekilde ufak kesip okucak şekilde olmasına dikkat edin çünki nikah şekerinde önemli olan isim etiketleridir kartlarınızın arkasına ufak espirilerde yazabilirsiniz örn. annemin gelini, evleniyoruz mutluyuz, sevdim aldım, mutluluğa uçuyoruz, istedim vermediler nikah şekeri al dediler, kapılma rüzgarıma sende evlenirsib gibi aklınıza gelen her güzel mesajla nikah şekerlerinizin kartlarını süsleyebilirsiniz. Ve sonuç artık sizinde size özel nikah şekeriniz olmuş demektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder